Top 5 exerciții ca să revii în formă după carantină
Deoarece perioada de carantină ne-a limitat mult și îndelungat mișcarea, nu a fost ușor să ne menținem forma ca și altădată. Dacă ești gata să te întorci la antrenament și să-ți îmbunătățești starea și sănătatea fizică, poți găsi o sală de forță sau sală de sport în Botanica, poți practica fitness în Ciocana! Până atunci, avem câteva exerciții ce pot fi practicate oricând, care o să te ajute să revii în forță dar și în siguranță la antrenamentul tău!

Fă-ți încălzirea cu genuflexiuni
Înainte de orice antrenament, fie acasă sau la sala de sport, ai nevoie de 5-10 minute de exerciții lente, care să crească în intensitate pe parcurs, pentru a nu te obosi sau forța prea mult. Poți începe cu câteva rotiri ale capului și rotiri ale umerilor, precum și întinderea brațelor și picioarelor. Ca și exercițiu de bază, poți alege genuflexiunile, pentru că acestea pregătesc pentru antrenament cele mai mari grupuri de mușchi ai corpului.
Pentru o executare corectă, depărtează picioarele la nivelul umerilor, adu brațele înainte și lasă-te în jos îndoind genunchii, repetând această mișcare de aproximativ 15 ori. Ai grijă să ții spatele drept pe tot parcursul exercițiului.

Exercițiul High knees (Alergare cu genunchii la piept)
După genuflexiuni, poți alege acest exercițiu care să stimuleze mușchii fesieri și abdominali. Pentru acest lucru, din poziție dreaptă sari de pe un picior pe altul, cu genunchiul cât mai sus, aproape de piept. Schimbă picioarele cât poți de repede, și repetă mișcarea timp de cel puțin 2 minute. Dacă condiția fizică nu îți permite, poți face acest exercițiu prin simpla ridicare a fiecărui genunchi cât mai sus, ce presupune un efort mai mic, dar beneficii similare.

Exercițiul Alpinistul
După o scurtă pauză, poți continua cu un exercițiu mai intens din poziția planșă, care antrenează principalele grupuri de mușchi. Pentru a începe, sprijină-te în mâini (ca la poziția de flotări), și trage pe rând fiecare genunchi spre piept, ca și cum te-ai cățăra. Încearcă să menții spatele drept și fă exercițiul în dependență de starea ta fizică, fie mai lent, fie într-un ritm mai rapid, fiind sigur că în orice mod ales, o să aibă impact.

Exercițiul “Bicicleta”
Următoarea mișcare este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Din poziție culcată, cu spatele lipit de podea și mâinile la ceafă, simulează mișcarea de pedalat și adu genunchii îndoiți spre tine, atingând cu cotul genunchiul opus. Repetă acest lucru de cel puțin 20 de ori, respirând corect, antrenându-ți astfel mușchii abdominali.

Exercițiu de ridicare a bazinului
Această mișcare este perfectă pentru finalul unui antrenament deoarece îți permite să te relaxezi. Din aceeași poziție pe spate, adu genunchii îndoiți, cât mai aproape de fese, cu tălpile așezate pe podea. Împinge bazinul în sus, ținând brațele pe lângă corp, tălpile pe podea, iar capul și umerii lipiți de podea. Poți repeta această mișcare de coborâre și ridicare de aproximativ 20 de ori, pentru rezultate cât mai bune pentru mușchii fesieri și femurali.