Ce proceduri cosmetologice poți face iarna?

Iarna este perioada când pielea noastră necesită o atenție sporită pentru a rămâne sănătoasă și frumoasă. În primul rând, deoarece suntem afectați de schimbările bruște de temperatură, de vânt sau de umiditatea crescândă. Tenul nostru devine descuamat, deshidratat și preponderent uscat. Din cauza faptului că purtăm căciulă sau fular, apar diferite bacterii care provoacă erupții cutanate sau iritații.

Dar aceste lucruri nu trebuie să te sperie, dimpotrivă, trebuie să reprezinte un punct de start pentru a avea grijă eficient de sănătatea pielii tale. În acest articol, vrem să-ți prezentăm câteva proceduri cosmetologice pe care le poți face chiar și iarna, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

1. Peelingul chimic

Printre cele mai eficiente proceduri cosmetice pentru față se numără peelingul chimic, care, în condițiile termice ale iernii, se poate realiza fără probleme. Grație acestei proceduri, pielea va arăta mult mai tânără, mai fresh și mai luminoasă, iar gradul scăzut de căldură poate diminua riscul de leziune a epidermei. Se înlătură celulele moarte și rugozitățile, astfel produsele hidratante și emoliente pătrund mai eficient în piele.

2. Împachetările corporale 

Nu putem uita și de nevoia de întinerire a corpului, deoarece pielea de pe corp este și ea afectată de răcirea vremii. Prin urmare, iarna se pot efectua împachetările corporale, precum sunt cele cu alge, cu ciocolată, astfel încât să-ți rehidratezi pielea, să scapi de senzația de uscat și, eventual, să combați cu succes celulita. 

3. Eliminarea papiloamelor și a alunițelor nedorite 

Unul dintre tipurile de servicii ale cosmetologului care se bucură de popularitate în perioada rece a anului este cel de înlăturare a alunițelor și papiloamelor care sunt inestetice. Pentru că în perioada caldă a anului alunițele pot fi mai sensibile la expunere, iar această procedură este nițel inconfortabilă, recomandarea specialiștilor este de a apela în timpul iernii la înlăturare și îngrijirea post-procedură. 

4. Tratamentul acneei

Da, chiar și persoanele afectate de acnee pot să își efectueze tratamentul iarna, mai ales pentru că în această perioadă, cantitatea de sebum eliminată este net mai mică față de cea din perioada verii, ceea ce oferă epidermei posibilitatea de a se regenera mai eficient după tratament, care durează în mediu circa 3 luni de zile. 

5. Masaj și terapie manuală

În perioada rece a anului este oportună apelarea la tot felul de masaje și la terapie manuală, deoarece pielea se regenerează eficient, nu există transpirație în exces și mușchii au un repaus considerabil. Și e de reținut faptul că efectul vizibil în cazul masajului, ca procedură de întinerire corporală, se observă după minim 10-15 episoade de masaj.

Vino în Beauty Salonul Aquaterra de la Ciocana și găsește toate procedurile necesare pentru un corp întinerit, o piele sănătoasă și o stare generală de bine. Te așteptăm!